partnerschap

Resultaten voor partnerschap

Trouwen en partnerschap Gemeente Ridderkerk.
Er is geen groot verschil tussen trouwen en een geregistreerd partnerschap. Bij een geregistreerd partnerschap mogen jullie zelf kiezen of jullie elkaar het jawoord willen geven. Bij een huwelijk is dit verplicht. Sinds 1 januari 2018 is er wat veranderd.
Trouwen of geregistreerd partnerschap sluiten.
Melding huwelijk of partnerschap. Huwelijk of partnerschap op maandag tot en met vrijdag tot en met 16.00 uur. Huwelijk of partnerschap op maandag tot en met vrijdag vanaf 17.00 uur. Huwelijk of partnerschap op zaterdag of zondag. Gratis huwelijk op maandag om 9.30 uur. Gratis partnerschapsregistratie op maandag om 9.00 uur. Een gemeenteambtenaar als getuige.
Geregistreerd partnerschap Gemeente Pekela.
Home / Inwoners / Trouwen en partnerschap / Geregistreerd partnerschap. Het geregistreerd partnerschap is grotendeels gelijk aan het huwelijk. Er gelden vrijwel dezelfde rechten en plichten. Zo kunt u de achternaam van uw partner gebruiken en bent u elkaars wettelijke erfgenaam.
Geregistreerd partnerschap Wikipedia.
3 De wettelijke basis van het geregistreerd partnerschap staat in de artikelen 77a en 80a t/m 80g van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek Personen en familierecht. Sinds 1 april 2014 krijgen ook beide partners van heterokoppels met een geregistreerd partnerschap automatisch ouderschapsrechten over kinderen die na sluiting van het partnerschap geboren zijn. 4 Een verschil met het huwelijk is nog dat bij het sluiten van een geregistreerd partnerschap het uitspreken van het jawoord niet verplicht is.
Geregistreerd partnerschap Gemeente Raalte.
Als u inwoner van Raalte bent en in een andere gemeente uw partnerschap wilt laten registeren, kijk dan op de internetpagina van die andere gemeente om uw melding bij die gemeente te doen. Wilt u in Raalte uw partnerschap registreren, ook als u geen inwoner van Raalte bent, vul dan het formulier in dat van toepassing is op uw situatie.:
Huwelijk of geregistreerd partnerschap Schiedam.
Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dit eerst melden voorheen: ondertrouw. Dit doet u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen, tenminste 1 maand en maximaal 1 jaar voor uw trouwdatum. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag. Heeft u beiden de Nederlandse nationaliteit en bent u allebei geboren in Nederland? Dan kunt u de melding voorgenomen huwelijk online doorgeven. U logt allebei in met uw DigiD code en vult het formulier éénmaal volledig in. In alle andere gevallen neemt u contact met ons op.
Geregistreerd partnerschap Gemeente Krimpenerwaard.
Bij een geregistreerd partnerschap is er geen ja-woord' alleen het tekenen van de akte. Een geregistreerd partnerschap kan, als u geen minderjarige kinderen hebt, buiten de rechter om eindigen. Bij een huwelijk moet u altijd naar de rechter om te kunnen scheiden.
Meer over huwelijk/geregistreerd partnerschap Gemeente Waalre.
Bestuur en organisatie. Gemeente Waalre Inwoners en ondernemers Trouwen en geregistreerd partnerschap Meer over huwelijk/geregistreerd partnerschap. Meer over huwelijk/geregistreerd partnerschap. Wat is het verschil tussen een huwelijk en geregistreerd partnerschap? Wat houdt de wet Beperkte gemeenschap van goederen precies in?

Contacteer ons